Oferta
​​​​​​​żeglarska

 

 

Oferta żeglarska

 

 

Termin

Trasa / typ rejsu Jacht      Cena     

 08.07 - 15.07

czerwona
Sail Food & Wine - rejs kulinarny

Premium

2 250 zł

 09.09 - 16.09

niebieska
Sail Food & Wine - rejs kulinarny

Premium

1 950 zł

 

 

 

Termin

Trasa / typ rejsu Jacht      Cena     

 20.07 - 27.07.2019

czerwona
Sail Food & Wine - rejs kulinarny

Premium

2 550 zł

 14.09 - 21.09.2019

niebieska
Sail Food & Wine - rejs kulinarny

Premium

2 250 zł

 

 

Na życzenie, dla grup min. 6 osobowych możemy zorganizować rejs w dowolnym terminie.
 

Trasa niebieska: Split - Brač - Hvar - Korčula - Vis- Biševo (Błękitna Grota) - Sv. Klement - Drvenik - Split
Trasa czerwona: Biograd - Vodice - Wodospady Krka - Šibenik - Primošten - Archipelag Šibenicki - Park Narodowy "Kornati" - Biograd

 

Cena zawiera: miejsce na jachcie w kabinie dwuosobowej, opiekę doświadczonego skippera, wodę, pościel.
Cena nie zawiera: składki burtowej (ok. 190 €/os. na wyżywienie, dobre wino, opłaty portowe, paliwo, podatek turystyczny, sprzątanie końcowe); kaucji 200 €/os lub 20€ kaucji i 20 € opłaty bezzwrotnej; obowiązkowego ubezpieczenia KL i NNW (ok. 35zł/os), kolacji w restauracjach

Dojazd własnymi samochodami lub autokarem (cena przejazdu to 444 zł w dwie strony). Możliwy jest również przelot samolotem.

Minimalna liczba uczestników to 5 osób. Skipper jest zwolniony z wpłat do składki burtowej. Trasa rejsu zależy od warunków pogodowych, sprawności załogi i decyzji skippera.
 

 

Rejsy Kulinarne

 

Najpiękniejsze wybrzeże Europy z tysiącem kamiennych wysp, niezliczonymi zatokami i portami, krystalicznie czystą, błękitną wodą. Błękit i biel. Dalmackie wyspy to prawdziwy raj. A z rajskich wysp pochodzą kulinarne skarby – wino z Pelješaca i Korčuli, pršut– niektórzy twierdzą, że znacznie lepszy od włoskiego prosciutto,maraskino z wiśni z okolic Zadaru, jagnięcina z wyspy Brač, ale przede wszystkim ryby i owoce morzaŠkarpina, zubatac i inne ryby pieczone na grillu, krewetki, mule z ujścia rzeki Krka, sałatka z ośmiornicy to podstawa dalmatyńskiego menu.

 

Przygotowaliśmy dla Was dwie atrakcyjne trasy. Pierwsza jest trasą bardziej kulturową, nastawioną na poznawanie najsłynniejszych, historycznych miejsc Dalmacji. Trasa druga to trasa dla tych, którzy bardziej cenią ciszę, ukryte zatoki i nieskażoną naturę. 
Oczywiście, motywem przewodnim obu tras jest świetne jedzenie i wino - dlatego podczas rejsów kolacje będziemy jeść tylko w najlepszych , starannie wybranych restauracjach. Do wielu z nich dostać się można tylko jachtem lub łodzią! 


Śniadania i lunche przyrządzać będziemy wyłącznie z lokalnych, świeżych produktów.

 

Poczytaj o naszych rejsach kulinarnych w Magazynie Kuchnia.

 

Nasze jachty to świetnie wyposażone jednostki, nowe lub co najwyżej 4-5 letnie. Dbamy o wygodę naszych gości, dlatego każdy z nich ma miejsce w dwuosobowej kabinie (nikt z uczestników nie musi spać w salonie, jak to często jest praktykowane na innego rodzaju rejsach).


Aby wziąć udział w rejsie nie jest konieczne doświadczenie ani uprawnienia żeglarskie – nad bezpieczeństwem uczestników czuwa doświadczony skipper.

 

Rejs kulinarny

ma charakter rekreacyjny i jest nastawiony nie tylko na żeglowanie, ale też zwiedzanie i wypoczynek. Na noc zatrzymujemy się w marinach, małych portach w miasteczkach na wyspach lub zacisznych kotwicowiskach. W czasie dnia rzucamy kotwicę i kąpiemy się w zatoczkach z krystaliczną wodą.

Uczestnicy zainteresowani poszerzaniem wiedzy i umiejętności żeglarskich będą mogli zapoznać się ze specyfiką rejsów morskich, manewrowaniem jachtem morskim pod żaglami i na silniku, locją, nawigacją, pracą na mapie morskiej, obsługą urządzeń jachtowych.

Rezerwuję rejs...

e-mail
wyślij
wyślij
Dziękujemy! Będziesz otrzymywać
najświeższe informacje o naszej ofercie.
Proszę wypełnić wszystkie wymagane pola!

Skontaktuj się z nami

info@moveit.pl

tel. 505 977 481
Znajdź nas na Facebook'u


Zapisz się na newsletter